FAQ

När är den årliga konstrundan?

Konst’ig runda hålls på olika datum, men någonstans maj–juni.

Hur deltar man som konstnär i Konst’ig runda?

Kontakta en butik du vill ställa ut i. Nappar butiken så anmäler de sin medverkan.

Får ni filma/fotografera folk på stan? 

Nja, inte hur som helst. Personer som syns i bild och lätt kan identifieras ska ha gett sitt samtycke innan publicering. I innerstaden använder vi en blankett där samtycket gäller från undertecknande och 3 år framåt.

 

Kan man ångra sitt samtycke?

Ja, du kan när som helst återkalla samtycke för dig eller ditt barn. Återkallande påverkar dock inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Återkallande av samtycke

Varför har ni väskförbud?

Polismyndigheten har fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige med hänsyn till den höjda terrorhotsnivån. Vilka evenemang som omfattas beslutas av polisen.  polisen.se/lagar-och-regler/vaskforbud-pa-storre-evenemang/

 

Var gäller väskförbudet?

Kalasområdet är inhägnat med staket och ryms inom Mölndals torg. Man kan passera torget längs med sidorna utan problem. Väskförbudet gäller väskor och påsar innanför staketet, inte i övriga innerstaden eller i gallerian.

 

Finns det undantag?

Undantag gäller skötväskor och personer som av medicinska skäl behöver ha med sig väska. Dessa kommer att kontrolleras av personal på plats. Sånt som ryms i dina fickor går bra att ta med sig, t.ex. plånbok, mobil, nycklar, liten kamera eller necessär.

 

Finns det någonstans att förvara väskor?

Ja. Under kalaset finns bemannad garderob på Bergmansgatan 6, i höjd med torget och kalasområdet.